Tantra visie

tantra visie

Bij velen roept tantra het beeld op van seks. Dat is echter een misvatting. Tantra gaat niet over seks en tantra gaat niet specifiek over seksualiteit. Tantra gaat over een ont-moeting met jezelf. Er is niks wat je weg hoeft te stoppen in gevoelens en niks waarvoor je je zou moeten verbergen. Alles is welkom in wat zich in DIT moment aandient en in alles mag je worden aangeraakt. Zowel in vreugde en blijdschap en in verdriet, pijn en frustratie. Hierin mag jij jezelf in ontvangen en dus ook in je seksualiteit. Dit veranderd het beeld van tantra gerelateerd aan seks en seksualiteit naar seksualiteit als een onderdeel van tantra. Dan gaat het ook absoluut niet om het zoeken en vinden van bevrediging. 

Seksualiteit en lichamelijkheid kan wel een weg bieden waarin jij de totale verbinding met jezelf en met anderen kan aangaan. Het gaat om kracht en kwetsbaarheid. Kracht .. om ja … en uiteraard ook nee te zeggen tegen alles wat het moment je mag aanbieden en kwetsbaarheid om hierin open naar jezelf te zijn.

Het woord intimiteit wordt veel en vaak mis begrepen. Het wordt (bijna) automatisch geplaatst onder het onderwerp seksualiteit. Dat vind ik persoonlijk erg jammer, omdat de combinatie van de woorden intimiteit en tantra dan al een lading gaan krijgen. Het is mijn persoonlijke mening dat dit vooral te maken heeft met het ontbreken van openheid en bewustwording waardoor we vaak buiten onszelf gericht kunnen zijn mbt carrière, consumeren en het vinden van ‘geluk’ buiten onszelf.

Tantra neemt je mee op een innerlijke reis en kan je alle facetten van emoties en gevoelens onder ogen laten zien. Geniet van het leven, maar accepteer ook dat werkelijk ten volle genieten, een totale zelf omarming is in alles wat je doet en in wie je bent, in het mooie en in het minder mooie, zowel tot jezelf als tot je medemens. Je bent van harte welkom. Ben je op zoek voor tantra massage Helmond regio, dan hoor ik graag van je.

Tantra massage nabij Eindhoven

Tantra massage Helmond Tantra Visie Gemert Noord-Brabant