Tantrisch ademen

Tantrisch ademen .. Zijn met jezelf .. Je als één voelen .. Verbinding .. Ademen is één van de belangrijkste sleutels om dichter bij je essentie te komen. Tantrisch ademen staat in direct contact met je totale welzijn en met al je gevoelens. De plek van je gevoelscentrum ligt in je onderbuik. Dit gebied, je buik en bekken gebied, geeft je toegang tot jezelf en tot je hele Zijn. Het geeft je echter alleen maar toegang wanneer jij ervoor gaat kiezen om daar met volledige aandacht aanwezig te zijn.

Hoe gaan we tantrisch ademen en wat gaan we dan precies doen ?

Net zoals bij een tantra massage zijn intenties ook met tantrisch ademen de belangrijkste leidraad. Afhankelijk van wat jouw intenties zijn, gaan we deze inzetten tijdens het tantrisch ademen. Uiteraard is het van belang dat je er goed bij zit voor een goede doorstroming van de ademhaling. Om tijdens de sessie in een staat van trance te komen, gebruik ik daarbij sjamanistisch muziek. De sjamanistische drum in de muziek is opzwepend. Dat zorgt voor een extra stimulans, waardoor je meer gefocust en gemotiveerd bent om echt in je ademhaling te zijn. Ik begeleid het geheel en reis met je mee. Je hebt daarbij de mogelijkheid en de ruimte om helemaal af te dalen in jezelf. Ik moedig je daarbij aan, stimuleer en motiveer je om echt helemaal in het tantrisch ademen aanwezig te zijn.

Wat kunnen de effecten zijn van tantrisch ademen?

Er valt op voorhand niet te zeggen hoe je het trantrisch ademen gaat ervaren. Het zal voor een deel afhankelijk zijn in hoe je er op dat moment bij zit. Wellicht zijn er issues en thema’s die er in je leven spelen en misschien loop je tegen bepaalde blokkades aan. Intens ademen, ademhaling, heeft zeer zeker invloed op de energetische doorstroming. het kan zijn dat je lichaam gaat tintelen door continu intens in en uit te ademen. Door de intensiteit van de ademhaling, gaat het energetisch meer stromen. Er kan sprake zijn van koude sensaties of van warme sensaties. Wellicht ervaar je lichte duizeligheid door de intense ademhaling. Er kunnen ook emoties naar boven komen. De uitnodiging is om, wat je ook tegenkomt aan lichamelijke sensaties en gevoelens, dit aan te gaan.

Het is mogelijk dat je tijdens en na het tantrisch ademen een gevoel van ruimte en expansie kan ervaren. Dit zal een goede stimulator voor je kunnen zijn om meer aandacht in je leven te hebben voor je ademhaling. Ademen is loslaten. Ademen is expressie. Ademen is ..

Leven